Träningsgrupper

Sölvesborgs Golfklubb bedriver juniorträning för barn från 6-års ålder. Precis som hur spelet upplevs bäst vill vi att träningen ska vara: Utvecklande och rolig med bra vänner.

Läs mer om våra grupper nedan och anmäl dig sedan här. Inom två dagar bekräftar vi din anmälan. Vi tar ej emot anmälan via telefon.

Frågor om juniorverksamheten svaras bäst av klubbens head pro Filip Oesten - filip@solvesborgsgk.se

Golfkottar 6-7 & 8-9 år

Golfträning för våra yngsta medlemmar. Den första kontakten med golf ska vara rolig! Här blandar vi skratt med golfträning!

Vårträning: Torsdagar v.17-24

Golfkottar 6-7 år: Torsdagar kl.17:00-17:45

Golfkottar 8-9 år: Torsdagar kl.18:00-18:45

Höstträning: Torsdagar v.33-38

Golfkottar 6-7 år: Torsdagar kl.17:00-17:45

Golfkottar 8-9 år: Torsdagar kl.18:00-18:45

Obs. Slutgiltiga tider meddelas alltid genom juniorkalendern. Tryck här för att komma till kalendern

Träningsavgift: 600 kr, medlemskap krävs ej. Som ny är det givetvis tillåtet att komma och prova på kostnadsfritt. Betalning sker via faktura från Sölvesborgs GK.

Träningen genomförs av Emil Brolin tillsammans med våra juniorledare.

Träningsgrupp 10-11 år

I denna träningsgrupp börjar de flesta sin resa mot grönt kort. För att kunna göra den resan anpassas träning den efter. Ett fast träningspass i veckan samt möjlighet att komma på våra utvecklingspass. Utvecklingspassen fokuserar på enskilda moment under en viss tid. Ex. under våren genomförs flera pass där vi bara gör övningar för att slå bollen bättre, dvs svingteknik. Deltar man på sin ordinarie träningstid och utvecklingspassen blir det garanterad framgång!

Säsongsplanering

Vårträning: Tisdagar kl.17-17:40, v.16-22

Sommarträning: Måndagar kl.14:00-15:00

Höstträning:  v.34-39

Obs. Slutgiltiga tider meddelas alltid genom juniorkalendern. Här hittar ni även utvecklingspass. Tryck här för att komma till kalendern

Träningsavgift: 1 000 kr + medlemsavgift. Är det barnets första år i träning betalas endast träningsavgiften. Som ny är det givetvis tillåtet att komma och prova på kostnadsfritt. Betalning sker via faktura från Sölvesborgs GK.

Träningen genomförs av Filip Oesten och Emil Brolin.

Träningsgrupper från 12 år

Från 12 års ålder delas träningsgrupper in efter spelnivå och kamratskap. Detta innebär att det skapas grupper från nybörjar-nivå till våra juniorer som spelar på regional och nationell tävlingsnivå.

Säsongsplanering:

Vinterträning v.3-13: (för juniorer över 12 år som varit med i träning minst ett år)

Vårträning v.15-22/höstträning v.35-42: En fast träningstid i veckan. Utvecklingspass (extra träning som under vissa perioder syftar till att utvecklar specifika delar av spelet, ex. sving eller putt). 5 veckor under vår och 4 veckor under höst arrangeras spelträning på banan.

Sommarträning v.25-32: Den klassiska tisdagsträning! Vi tränar 1,5h innan lunch och spelar 18 hål efter (De som vill spela färre hål får göra det).

Träningsavgift: 1 500 kr + medlemsavgift. Är det juniorens första år i träning betalas endast träningsavgiften. Som ny är det givetvis tillåtet att komma och prova på kostnadsfritt. Betalning sker via faktura från Sölvesborgs GK.

Träningen genomförs främst av Filip Oesten med hjälp av Emil Brolin.