18-hålsbanan

Spelar du på 18-hålsbanan så spelar du på Sverige 27:e bästa bana (Svensk Golf, 2020).

Banan är planerad och byggd på ett sandrikt underlag som tillåter spel i princip året runt. Golfbanan är charmig, lättvandrad  och har en lagom spelsvårighet. Barrträd kantar fairway och från de flesta hål så ser man havet i Sölvesborgsviken. Vi klipper mellan träden, vilket innebär att ni hittar bollen enkelt även om man mot förmodan råkar slå lite snett

 

Magnifik avslutning

När man spelat halva rundan och tuggat i sig den obligatoriska korven i kiosken. Då har man 9 underbara hål framför sig.

Vår egna favoriter sista 9 är bland annat:

Banans bästa par 3 hål är 11:an, där sätter dammen på höger sida spelarens precision på prov. Fega inte för mycket. För hamnar ni i skogen har ni en tuff chip. Hål 13, ett ganska kort par 5 där man spelar sig ner mot havet. Se till att välja rätt klubba på inspelet. Vinden ligger nämligen och lurar i vassen. Ett av banans svåraste hål är 15:e. En riktig utmaning även för den bäste. Hål nr 17 spelas längs med havet hela vägen från tee till green. Avslutningsvis har vi hål 18. Hålet följer Sölvesborgsviken och utsikten in mot staden Sölvesborg är inget annat än vacker.

Efter avslutad runda kan man slå sig ner på terrassen med 18:e green, viken, staden i bakgrunden och avnjuta något från restaurangens meny.