Träningsgrupper

Sölvesborgs Golfklubb bedriver juniorträning för barn från 5-års ålder. Precis som hur spelet upplevs bäst vill vi att träningen ska vara: Utvecklande och rolig med bra vänner.

Läs mer om våra grupper nedan och anmäl dig sedan här. Inom kort bekräftar vi din anmälan. Vi tar ej emot anmälan via telefon.

Frågor om juniorverksamheten svaras bäst av klubbens head pro Filip Oesten - filip@solvesborgsgk.se

Gäller det frågor om specifik ålder/träningsgrupp kontakta du personen som anges nedan.

Golfkottar 5-7 & 8-9 år

Golfträning för våra yngsta medlemmar. Den första kontakten med golf ska vara rolig! Här blandar vi skratt med golfträning!

Det finns två träningsgrupper för för varje åldersklass, man anmäler sig till en fast dag.

Vårträning, v.17-24

Golfkottar 5-7 år

Måndagar kl.16:30-17:10

Onsdagar kl.16:00-16:40

Golfkottar 8-9 år

Måndagar kl.17:15-17:55

Onsdagar kl.16:45-17:30

Tider för hösten (v.34-39) fastställs senare. Vi eftersträvar samma dag och tid som vårens upplägg.

Obs. Slutgiltiga tider meddelas alltid genom juniorkalendern. Tryck här för att komma till kalendern

Träningsavgift: 400 kr vår och 300 kr höst, medlemskap krävs ej. Som ny är det givetvis tillåtet att komma och prova på kostnadsfritt. Betalning sker via faktura från Sölvesborgs GK.

Träningen genomförs av Emil Brolin tillsammans med våra juniorledare.

Frågor - emil@solvesborgsgk.se

Träningsgrupp 10-11 år

I denna träningsgrupp börjar de flesta sin resa mot grönt kort. För att kunna göra den resan anpassas träning den efter. Under vår & höst erbjuds två träningspass i veckan och därtill vissa extra spelaktiviteter.

Säsongsplanering

Vårträning v.17-23

Träning måndagar kl.18:00-18:50 och onsdagar kl.18:00-18:50

Sommarträning: v.26-31, måndagar kl.13:00-14:20

Höstträning: v.34-39, träning 2ggr/v likt våren.

Obs. Slutgiltiga tider meddelas alltid genom juniorkalendern. Här hittar ni även utvecklingspass. Tryck här för att komma till kalendern

Träningsavgift: 1 000 kr + medlemsavgift. Är det barnets första år i träning betalas endast träningsavgiften. Som ny är det givetvis tillåtet att komma och prova på kostnadsfritt. Betalning sker via faktura från Sölvesborgs GK.

Träningen genomförs av Filip Oesten och Emil Brolin.

frågor - filip@solvesborgsgk.se

Träningsgrupper från 12 år

Från 12 års ålder delas träningsgrupper in efter spelnivå och kamratskap. Detta innebär att det skapas grupper från nybörjar-nivå till våra juniorer som spelar på regional och nationell tävlingsnivå.

Säsongsplanering:

Vinterträning v.3-13: (för juniorer över 12 år som varit med i träning minst ett år)

Vårträning v.17-23/höstträning v.34-42: En fast träningstid i veckan. Extra träningspass och spel tillkommer.

Sommarträning v.25-31: Den klassiska tisdagsträning! Vi tränar 2h innan lunch och spelar 18 hål efter (De som vill spela färre hål får göra det).

Träningsavgift för vår/sommar/höst-träning: 1 000 kr + medlemsavgift. Är det juniorens första år i träning betalas endast träningsavgiften. Som ny är det givetvis tillåtet att komma och prova på kostnadsfritt. Betalning sker via faktura från Sölvesborgs GK.

Träningen genomförs främst av Filip Oesten med hjälp av Emil Brolin.

frågor - filip@solvesborgsgk.se