Nybörjarkurs

Nybörjarkurs och nybörjarprogrammet på Sölvesborgs Golfklubb är ett unikt koncept. Framtaget år 2014 efter krasst konstaterat att hälften av deltagarna på nybörjarkurserna inte fortsatte spela golf. Med hjälp av det nya upplägget fortsätter nu ca 85% spela golf, en hög siffra i golfsverige.

En nybörjarkurs på Sölvesborgs GK är egentligen inte "en kurs". Det är ett upplägg och erbjudande om att börja spela golf där det du behöver ingår. Du kan direkt efter betalad avgift ge dig ut på banan och ta upp jakten på ditt gröna kort. Vårt unika upplägg passar både den som vill ha en snabb introduktion och dig som vill ha kvalificerad hjälp över tid.

En nybörjarkurs på Sölvesborgs GK innehåller:

• Mestadels praktisk träning men även teori för att känna oss mer trygga på banan. Genomförs över en dag (kl.08:45-16:00), därefter tränar man vidare i "nybörjarprogrammet".
  • Medlemskap året ut.
  • Ett rangekort laddat med 400 bollar som du kan använda för att träna på egen hand.
  • När du avslutat nybörjarkursen får du ett presentkort att utnyttja i shopen (värde 300 kr)
  • Rabatterat medlemskap år två (4 900 kr istället för 6 200 kr).
  • Tillgång till Nybörjarprogrammet ditt första och andra år – LÄS MER HÄR.

Pris: 4 900 kr (13-21 år eller studerande: 3 000 kr)

Första nybörjarkursen genomförs 26/3 med 12 platser (två tränare vid fler än 7 deltagare)

Gå till bokningsläget för att se tillgänglighet och anmälan (Klicka här)

Om det inte finns nybörjarkurs upplagd eller ni önskar ett privat upplägg, kontakta Filip med er förfrågan - filip@solvesborgsgk.se

Hur du kommer igång

Steg 1

Anmäl dig till en nybörjarkurs och registrera dig för grönt kort på golf.se. När du registrerat dig kan du göra de obligatoriska delarna - teoriprov och anmäla avklarat spelprov.

Steg 2

Genomgå nybörjarkursen, när du gjort detta får du ett presentkort värt 300 kr i shopen på Sölvesborgs GK. När du klarat både teori- och spelprov får du ditt gröna kort och kan spela på 18-hålsbanan. Spelprovet ska göras på niohålsbanan och när detta är uppfyllt är det dags för 18-hålsbanan.

Steg 3

Under ditt första och andra år har du fri tillgång till nybörjarprogrammet. Nybörjarprogrammets gruppträning ger dig både repetition och fördjupning av det du lärde dig under nybörjarkursen.

Har du frågor? Givetvis svarar vi på Sölvesborgs GK gärna på dina frågor. Under nybörjarkursen, vår första träff beskriver vi också din väg framåt.

Kontakta Filip för frågor – filip@solvesborgsgk.se