Nybörjarkurs – Grupp

Nybörjarkurs och nybörjarprogrammet på Sölvesborgs Golfklubb är ett unikt koncept. Framtaget år 2014 efter krasst konstaterat att hälften av deltagarna på nybörjarkurserna inte fortsatte spela golf. Med hjälp av det nya upplägget fortsätter nu nästan 80% spela golf, en hög siffra i golfsverige.

Aktuella Datum och tider hittar du i bokningsläget där du även kan anmäla dig (klicka här)

Nybörjarkurser på Sölvesborgs GK är av typ ”Grönt Kort” som innebär att vi följer Svenska Golfförbundets riktlinjer. Efter en nybörjarkurs kan du direkt ge dig ut på banan och ta upp jakten på ditt gröna kort. Vårt unika upplägg passar både den som vill ha en snabb introduktion och dig som vill ha kvalificerad hjälp över tid.

En nybörjarkurs på Sölvesborgs GK innehåller:

  • Mestadels praktisk träning men även teori för att känna oss mer trygga på banan.
  • Ett rangekort laddat med 400 bollar som du kan använda för att träna på egen hand.
  • Fritt spel på niohålsbanan året ut där du kan spela för att klara spelkravet.
  • Rabatterat medlemskap ditt första och andra år (krävs för spel på 18-hålsbanan).
  • Tillgång till Nybörjarprogrammet ditt första och andra år – läs mer här.

Steg 1

Anmäl dig till en nybörjarkurs och registrera dig på golfa.se (Golfa.se är golfförbundets sida för nya golfare där du kan göra teoriprov och registrera resultat för spelkrav)

Steg 2

Genomgå nybörjarkursen, klara teorin på golf.se samt spela på vår niohålsbana för att nå ditt gröna kort. Klicka här så kommer du till golf.se

Efter andra steget, dvs när du genomgått nybörjarkurs, klarat teorin och spelkrav är du redo att börja spela på banan förutsatt att du har ett aktivt medlemskap.

Steg 3 (Valfritt)

Under ditt första och andra år har du fri tillgång till nybörjarprogrammet. Det vi främst rekommenderar är gruppträningen. Nybörjarprogrammets gruppträning ger dig både repetition och fördjupning av det du lärde dig under nybörjarkursen.

Pris: 2 495 kr (upp till 18 år: 1 995 kr)

Har du frågor? Givetvis svarar vi på Sölvesborgs GK gärna på dina frågor. Under nybörjarkursen, vår första träff beskriver vi också din väg framåt.

Kontakta Filip för frågor – filip@solvesborgsgk.se