Golfkottarna, från 6 till 9 år

Torsdag 23/4, 7/5, 14/5, 28/5, 4/6 och 11/6. Avslutning tisdag 16/6 (mer info kommer) Preliminära datum för hösten: Torsdag 27/8, 3/9, 10/9, 17/9 och 24/9.
6-7 år mellan 17:00-17:45
8-9 år mellan 18:00-18:45

Golfkottarna är ett koncept som riktar sig för juniorer från 6- till 9års ålder. Genom fartfylld lek med klubbor och boll ska barnen få kontakt till golfen och Sölvesborgs GK. Vi utgår från Svenska Golfförbundets material och upplägg ”golfäventyret”. Under sommaren finns möjlighet till läger och andra aktiviteter.
Utrustning finns att låna under träningarna.
Pris: 600 kr för vår- och höstträning samt medlemskap.

Anmälan till Filip: filip@solvesborgsgk.se

Träningsgrupp 10-11 år

Träningsgruppen riktar sig mot juniorerna i verksamheten som är 10-11 år. Syftet med denna grupp är att börja förberedda juniorerna för breddverksamheten som innebär mer eget ansvar och mer golfspecifik träning.

Träning tisdagar kl.17:00-17:45 v.16, 18-23 och 35-40.
Fritt att delta på utvecklingspassen (läs mer längre ner).
Spel på banan under vissa torsdagar,

Sommarträning (exakta datum kommer senare)
Tisdagar under sommarlovet kl. 11:00-12:00. Efter träning och eventuell lunch önskar vi att juniorerna går ut och spelar på niohålsbanan där de har företräde. Vi ser gärna att föräldrar deltar under spelet och hjälper till så att speltempo och säkerhet efterföljs på banan.

OBS! Här på hemsidan i menyn till vänster hittar du junior- och elitkalendern. Där lägger vi upp alla träningar och denna kalender är ”facit”. Försök därför då och då att kolla kalendern. Om en träning skulle ändras eller ställas in med kort varsel kontaktar vi er också. Som regel är det inga träningar på röda dagar eller dagar före röd dag.

Pris: 1 000kr i träningsavgift, medlemskap tillkommer. Träningsavgiften täcker all träning hela säsongen.
Årets juniorpiké – Testas ut i samband med de första träningarna (inkluderad i priset)

Anmälan till Filip: filip@solvesborgsgk.se

Träningsgrupper – från 12år

Din träningstid hittar du i ”junior- och elitkalendern”

Breddverksamheten är för juniorer från 12 års ålder som vill träna och spela golf. Juniorerna delas upp i grupper efter ålder och handicap. Grupperna är nivåanpassade och likaså träningen, från 12år är spel på banan en återkommande del av verksamheten. Är du, eller någon anhörig till dig som läser detta intresserad av att delta? Kontakta Filip:

Breddverksamhetens träningsupplägg

I denna verksamhet har vi verksamhet igång mer än 10 månader av året. En del väljer att träna under den mer klassiska golfsäsongen medans en del deltar ”året runt”. Vi rekommenderar träningsmängd olika beroende på om du är aktiv i andra idrotter, ålder och spelnivå. Använd junior- och elitkalendern för att skapa en överblick.

Upplägg i grova drag:
Vinterträning v.3-14
Påsklovsaktiviteter v.15
Vårträning v.16-23
Sommarträning v.26-33
Höstträning v.37-46

Pris: 1 500kr i träningsavgift + medlemskap. Träningsavgiften täcker hela säsongen och inkluderar årets juniorpiké.

OBS! om någon träning har avvikande tider eller är inställd ser du detta i junior- och elitkalendern här på hemsidan.

Samarbete med Karlshamns Golfklubb
De 3 flickor och 3 pojkar med lägst handicap kommer erbjudas extra träning under säsong genom ett samarbete med Karlshamns Golfklubb. 3+3 juniorer från Karlshamn kommer ingå i denna grupp med Sölvesborgsjuniorerna och tillsammans kommer de 12 juniorerna träna 2 gånger och spela en gång tillsammans varje månad (något undantag, ex. ingen aktivitet under juli). Deltagande i denna grupp kostar inget extra. De juniorer som berörs av detta kommer att kontaktas personligen.

 

Utvecklingspass

Öppet för alla juniorer från 10 år!

Onsdag 22/4, 29/4, 6/5, 13/5, 20/5, 27/5, 3/6, 10/6 (tider för sommar och höst kommer senare).
Kl.17:00-17:50 – Bättre Slag!. Här gör vi övningar för att kunna träffa bollen bättre, oftare, slå längre och slå rakare.
Kl.18:00-18:50 – Putta bättre!. Här gör vi tester och övningar som du varje vecka kan göra igen för att följa upp din utveckling.

Utvecklingspassen är något vi verkligen rekommenderar! Under den ordinarie träningstiden kommer innehållet ändras oftare för att vi ska komma i kontakt med alla delar av spelet. Att putta och slå bollen bra är väldigt viktiga delar för att spela bra golf. Vill vi bli bra är mängd och kontinuitet viktigt. Därför borde alla juniorer (från 10 år) delta på utvecklingspassen, helst båda!

 

Tävling
Ledare och tränare jobbar aktivt för att våra juniorer ska våga och vilja tävla. All tävling sker utan hets och krav om resultat. Vetskapen om att juniorer som tävlar stannar längre inom golfen gör detta till en viktig punkt för oss, dessutom kan alla med ett handicap tävla efter sina egna förutsättingar. Läs mer under ”Tävlingar för juniorer”.

Träningsgrupper – Här nedan hittar du information för juniorverksamheten. Slutgiltiga tider och aktiviteter för olika grupper hittar du i ”junior- och elitkalendern”.