Tävlingar för Juniorer (OBS! denna sida har inaktuell information, senast v.15 är den uppdaterad)

Här presenteras information om juniortävlingar. För de flesta juniorerna(Hcp 5 och högre) är det blekingetouren, skandia Cup och klubbtävlingar som är aktuellt.

Teen tour

Teen tour består av 3 olika steg – First, Future och Elite. Future och Elite kan man bara nå genom att ha spelat sig upp från A-klass på First-tävling. Det är sedan SGF-rankingsystem som avgör vilka som får spela future och elite. Anmälan till Future och Elite görs via ett anmälningskonto på golfdata.se.

Teen tour first är det som vi i blekinge kallar för ”blekingetouren”, denna består av 6 grundomgångar och final. Varje grundomgång har A, B, C och D-klass vilket gör att alla juniorer kan tävla på sin egen nivå.

Skandia Tour First/Blekingetouren

Anmälan till blekingetouren görs via ”min golf” på golf.se, du behöver då ditt golf-id samt lösenord. Har du tappat bort detta vänder du dig till receptionen på Sölvesborgs GK.

Spelschema för Blekingetouren 201x

Omgång Klubb Datum Månad
1 Carlskrona 14 maj
2 Boa Olofström 11 juni
3 Trummenäs 2 juli
4 Sölvesborg 30 juli
5 Ronneby 20 augusti
6 Nicklastorp 10 september
Final Karlshamn 23 september
Kvalificerade för finalen är de 4 bästa från varje klass på order of
merit efter 6 omgångar

Mer information om Blekingetouren hittar du på Blekinge golfförbunds hemsida, klicka här för att komma direkt dit.

Teen Cup

Skandia cup är Världens största juniortävling som är uppbyggd i fyra steg. Första tävlingen genomförs på klubben där alla kan delta, man kvalificerar sig sedan till gruppkval, regionfinal och till sist en sverigefinal där man korar sverige bästa i klasserna Flickor upp till 13, 14, 15 och 16 samt Pojkar upp till 13, 14, 15 och 16.

Anmälan till skandia cup görs inför klubbkvalet via ”min golf” eller till Filip och Madde när frågan ställs. De senare tre stegen anmäls de kvalificerade till automatiskt.

Klubbkvalet genomförs i juni, exakt datum ser man i kalendern.

Mer information hittar du på golf.se genom att klicka här

Klubbtävlingar

Spelschema för tävlingar hittar du här på hemsidan under rubriken ”Medlem”. Det finns en mängd tävlingar och i många olika och roliga spelformer. Anmälan görs via ”min golf”

Lagtävlingar – Juniorlag, damlag och herrlag

Delta i klubbens lag får de juniorer och elitspelare med lägst handicap och de som visar hög träningsnärvaro, hög dos av egen träning och tävlande på egen hand.

Herrlaget spelar i division 2. Herrlagets ledare är Markus Cato och han tillsammans med Filip ansvarar för uttagning av lag samt aktiviteter. Herrlaget spelar 2019 på hemmaplan.

Damlaget, blekinges första lag i elitserien någonsin. Elitserien spelas på barsebäck, lagledare är Patrik Runesson.

Juniorlaget deltar i division 1 i juniorserien som sköts av skånes golfförbund. Juniorserien består av 4 omgångar där totalt 7 spelare spelar varje omgång. Filip och Per Malmberg är ansvariga.

Spelare som är aktuella för serielagen kommer att erbjudas extra träning/aktiviteter under säsongen.

Övriga tävlingar

Dessa övriga tävlingar är riktade för de som har under 5 i hcp för pojkar och 10 för flickor om inget annat anges.

Junior Masters Invitational – JMI

Juniortävlingar för juniorer med lägre handicap som vill få en hög dos av tävlingsgolf. mer om JMI läser du genom att klicka här.

+18-touren

Öppen för juniorer från 13år och seniorer. Främst riktad mot de spelare som försöker etablera sig på Nordea tour/future series. Uttagninng via handicap-principen. Du kan läsa mer genom att klicka här.